Людям з порушення зору Звичайна версія

Понад 30% загальної суми відшкодування виплачено вкладникам ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" за перші три дні виплат

14.10.2014

За перші три дні виплат, з 08 по 10 жовтня 2014 року, через установи банку-агента Фонду ПАТ "АЛЬФА БАНК" близько 5 тисячам вкладників ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ПІВДЕНКОМБАНК" (далі - ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК") виплачено 462,9 млн грн або 30,2% від загальної суми відшкодування, перерахованої до банку-агента.

 

Всього, під час ліквідації ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" через установи банку-агента Фонду ПАТ "АЛЬФА БАНК" необхідно виплатити 1,5 млрд гривень понад 25 тисячам вкладників.

Фонд розпочав виплати вкладникам ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" у зв’язку з отриманням постанови Правління Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та початком ліквідації даного банку.

Водночас, для повернення коштів вкладникам ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" під час дії тимчасової адміністрації Фондом було надано цільову позику, за рахунок якої ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" повернув кошти вкладникам на суму 333,2 млн грн.

Таким чином, всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" станом на 13 жовтня 2014 р. вкладниками отримано понад 796 млн грн, що становить 42,6% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

Вкладникам для отримання гарантованої суми відшкодування необхідно звернутись до банку-агента та пред’явити паспорт та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно звернутися до Фонду.

Кредитори банку - юридичні або фізичні особи, які мають документально підтверджені вимоги до банку (боржника) щодо його майнових зобов’язань, мають право заявити уповноваженій особі Фонду на ліквідацію ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" про свої вимоги до банку. Вимоги кредиторів прийматимуться уповноваженою особою Фонду на ліквідацію ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" по 31 жовтня 2014 року включно за адресою: пл. Солом’янська, буд. 2, м. Київ, 03035. Контактні телефони: 0 800-505-900, 38 (044) 207-90-65, 38 (044) 207-90-80, 38 (044) 207-90-83.

Також на даний момент триває інвентаризація та оцінка майна банку з метою формування ліквідаційної маси ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК", до якої включається будь-яке нерухоме та рухоме майно, кошти, майнові права та інші активи банку. Кошти одержані в результаті продажу майна ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів у черговості визначеній законодавством.

Довідка:

Як повідомлялось раніше, для отримання гарантованої суми вкладники ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" можуть звертатись до установ банку-агента Фонду ПАТ "АЛЬФА БАНК" до 17.11.2014 включно. Дані виплати здійснюватимуться відповідно до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду. В подальшому виплати коштів будуть здійснюватись за результатами розгляду індивідуальних письмових звернень вкладників до Фонду. В цілому виплати відшкодувань триватимуть до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63