Людям з порушення зору Звичайна версія

До уваги вкладників ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК"!

21.08.2014

На підставі частини четвертої статті 34 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (далі - Закон) виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняла рішення № 71 від 15.08.2014 про продовження строку тимчасової адміністрації у ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" до 25.09.2014 та продовження повноважень уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" - провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду Кірієнка Андрія Михайловича до 25.09.2014 з огляду на таке.

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 21.07.2014 було затверджено план врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК", яким визначено спосіб виведення ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" з ринку - відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією. Дане рішення було прийнято з дотриманням вимог Закону щодо найменших витрат Фонду та збитків для вкладників з урахуванням результатів пошуку потенційного інвестора.

За результатами роботи з інвестором, який був визнаний переможцем конкурсу та візьме участь у виведенні ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" з ринку (далі - приймаючий банк), Фондом було прийнято рішення щодо укладання договорів з приймаючим банком про передачу йому частини активів та зобов’язань неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК".

Планом врегулювання неплатоспроможного ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" з ринку від 21.07.2014 № 156/14, зі змінами від 06.08.2014 №171/14 та від 18.08.2014 № 181/14, передбачено укладення з приймаючим банком відповідних договорів до 15.09.2014.

Водночас нагадуємо, що на сьогоднішній день ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" здійснює виплати коштів вкладникам за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився по 09 червня 2014 року, та договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Дані виплати будуть здійснюватися протягом терміну дії тимчасової адміністрації через установи ПуАТ "ФІДОБАНК".

Для отримання коштів за зазначеними договорами, вкладникам необхідно звернутися до установи ПуАТ "ФІДОБАНК" з паспортом та документом органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер).

Про час та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 09 червня 2014 року буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - www.fg.gov.ua, на сайті ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" - www.pivdencombank.com та в установах даного банку. У такий же спосіб буде оприлюднена інформація про результати підписання відповідних договорів з приймаючим банком.