Людям з порушення зору Звичайна версія

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб затверджено план врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК"

22.07.2014

З метою виведення ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" з ринку найменш витратним способом, Фондом було оголошено про пошук потенційних інвесторів. Потенційним інвесторам Фондом було запропоновано такі способи виведення банку з ринку як: 1) відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку; 2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку; 3) продаж банку в цілому.

В результаті до Фонду надійшли заявки від кількох потенційних інвесторів, які виявили намір взяти участь у виведенні ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" з ринку лише шляхом відчуження всіх або частини активів та зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.

На підставі отриманих заяв від потенційних інвесторів виконавчою дирекцією Фонду 21.07.2014 (протокол №156/14) затверджено план врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК", яким визначено спосіб виведення ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" з ринку - відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.

Відповідно до затвердженого плану врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" кваліфіковані інвестори - учасники конкурсу у термін до 16:00 год. 25 липня 2014 року повинні подати до Фонду конкурсні пропозиції. Після отримання конкурсних пропозицій Фондом буде здійснено аналіз запропонованих умов відчуження частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку, проведено конкурс та визначено переможця.

У випадку передачі частини активів і зобов’язань приймаючому банку - переможцю конкурсу, він прийме на себе, щонайменш, зобов’язання ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" перед кредиторами-фізичними особами в обсязі, що підлягає виплаті в межах гарантованої суми відшкодування.

Інформація про результати конкурсу та про порядок виплат коштів вкладникам буде оприлюднена додатково на офіційній сторінці Фонду в мережі Інтернет - www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ "КБ "ПІВДЕНКОМБАНК" - www.pivdencombank.com.